BALEA,  Bioderma,  Eglantine,  Piscina,  Plaja,  PROTECTIE SOLARA,  SPF,  Tea Tree,  Thursday Plantation,  URIAGE,  UVA,  UVB,  Vichy

Top 10 produse must have la plaja si dupa

 Este foarte importanta hidratarea, protectia solara corespunzatoare si calmare pielii dupa plaja. Protectia solara ar trebui, de fapt aplicata tot anul cu un spf (Factor de protectie solara) mai mic iarna si cu cel maxim vara, chiar daca nu sunteti la plaja. 

 Va prezint top 10 produse pe care eu le folosesc inainte de plaja si dupa. Voi puteti alcatui topul vostru cu produsele voastre preferate. 

Inainte de a iesi din casa imi aplic pe ten, gat si urechi (puteti sa radeti, dar adesea uitam sa protejam de soare si urechile) crema de la Bioderma Photoderm Max SPF 50+ pentru ten sensibil, fara parfum, parabeni si este rezistenta la apa. 
Are o textura ultra-lejera,invizibila, nu lasa urme albe si se absoarbe rapid in piele. Perfecta ca baza de machiaj, dar si la plaja. 
Crema nu este lipicoasa si se foloseste in 9 luni de la deschidere. 

 

 La fel procedez si cu corpul. Aplic spray-ul Bioderma Photoderm Max SPF 50+ in palme si aplic pe tot corpul chiar si intre degete pentru o protectie mai buna. Aplic spray-ul in palme pentru ca stropind pe corp poate nu ajunge suficient produs peste tot si atunci folosesc aceasta metoda. 
Spray-ul la fel ca si crema pentru ten nu este lipicios si nu lasa urme albe. Se poate folosi si cand iesiti in oras. 

 Incerc sa nu uit acasa ochelarii de soare. Am gasit pe acestia la DM si-mi plac mult. Simt ca-mi protejeaza ochii. Port ochelari chiar si cand inot. 

  La mare numaidecat imi pun un chipiu sau o palarie pentru protectie solara. Ceea ce va sfatuiesc sa procedati la fel.

       Pentru plaja imi cumpar apa termala Uriage in cantitatea cea mai mare pentru racorire si hidratarea tenului instant, iar pentru oras imi iau apa termala in cantitate mica ca sa intre in poseta. Eu am folosit apa termala Uriage ani de zile si ma declar foarte multumita, de asemenea am folosit mini apa termala Vichy. 

  Apa de trandafiri Rosa Damascena 100% naturala de la Eglantine nu-mi lipseste din casa sau din geanta. Eu am varianta mare de 300 ml pe care o transfer intr-un flacon cu pulverizator. Mereu o port in geanta si ma racoresc cu ea. O am si la plaja. 
Fiind apa 100 % naturala are tendinta de a se oteti si eu o pastrez la frigider. 
Despre apa de trandafiri am scris aiciaici, aici, aici aici si aici
Apa de trandafiri se afla si in favoritele lunii martie vedeti aici.

  La plaja sau in casa nu-mi lipseste sticluta cu uleiul minune Tea Tree (ulei de arbore de ceai pur). Acest ulei este antiseptic si anti-microbian. In caz de taieturi, zgaraieturi sau alte probleme similare folosesc uleiul de arbore de ceai. Am scris review despre el aici
Tot despre uleiul de arbore de ceai am scris si aici.

  Dupa plaja folosesc gelul de dus Balea dupa baia de soare. Miroase foarte placut si curata pielea de clor, sare si nisip. Calmeaza pielea si nu o usuca. Are efect racoritor. Vara imi este nelipsit acest gel de dus la pretul de aproximativ 6 lei.

  Nici acest sampon Balea 2 in 1 dupa soare nu-mi lipseste vara. Curata scalpul si parul de sare, clor si nisip. Nu-l usuca ceea ce este binevenit parului. Samponul protejeaza de soare si previne uscarea lui. Nu incarca si nu incurca parul. Eu nu folosesc balsam de par dupa ce utilizez samponul. Are acelasi miros ca si gelul de dus de mai sus. Pretul este tare mic de pana in 10 lei pentru 250 ml. 

 Anul acesta am zis sa incerc lotiunea Photoderm Apres-Soleil de la Bioderma. Are o cantitate de 500 ml pentru toata familia. Este o lotiune reparatoare dupa plaja pentru piele sensibila, piele uscata sau arsuri solare. Voi reveni cu mai multe informatii despre produs dupa ce voi folosi o perioada, dar dupa prima aplicare mi s-a parut bunicica lotiunea. 

Cremele Bioderma le-am cumparat la preturi tare bune din farmacia Tei vedeti haul aici.

Pe langa toate acestea eu imi iau multa apa plata la plaja si haine din bumbac albe pentru o protectie mai mare. Respect orele de stat la plaja. Ies dimineata devreme si stau pana la ora 10:00 sau 11:00 dupa care ma reintorc la plaja la ora 16:00. 
Dupa ce ies din mare sau bazin imi fac repede un dus sa spal sarea de pe mine sau clorul. 
Dupa fiecare 30 minute reaplic cremele cu protectie solara de mai sus. 
In aceasta perioada am renuntat la cremele si lotiunile ce contin exfolianti chimici, fiindca sensibilizeaza tenul si pielea. Dar voi reveni la folosirea lor din toamna. 

  In ultima perioada am auzit tot mai multa lume zicand sa nu folosim creme de protectie solara ca sunt daunatoare sau ca nu primeste organismul vitamina D si din aceasta cauza apare cancerul. Este o aberatie sa te dai cu tot felul de uleiuri care pretind ca-ti protejeaza pielea de razele daunatoare ale soarelui. Nu riscati viata voastra si a copiilor vostri. Documentati-va inainte de a cumpara un produs. 
Exista internet si foarte multa informatie. Am vazut cu ochii mei cum lumea aduce bebelusii la plaja si nu-i protejeaza cu creme specifice de protectie solara. 
Daca copilul nu se arde asta nu inseamna ca nu ramane cu sechele. In timp va iesi la iveala raul pe care chiar voi l-ati provocat copilului vostru. 
Fiti constienti si protejati-va de soare. 
Pe langa cancerul de piele (cel mai grav este melanomul) razele solare imbatranesc extrem de repede pielea. 
Daca vreti sa fiti sanatosi si mai mult timp tineri, nu uitati de protectia solara adecvata. 

Va pup, cu drag, Sunshine. 

Translate »