Beauty

Istoria Casei Fragonard la Nadja Parfumerie


Istoria Grasse

Istoria localității Grasse își are originea în preistorie, când amplasamentul actualului oraș era deja populat. Orașul datează din secolul al VII-lea. În ceea ce privește originea numelui, există mai multe posibilități. Numele ar proveni de la pământul “gras”, care permite cultivarea de flori. O altă variantă ar fi un derivat al numelui unui bogat proprietar de terenuri, Grassus. Acestea sunt doar ipoteze ce trebuie analizate la modul conditional. Ultima variantă, cea mai probabilă: numele latin al dealului din tuf, pe care s-a dezvoltat orașul, „podium grassum” sau „grossum”, de unde a derivat Grassa. Localitatea este, de asemenea, foarte renumită pentru climatul său propice vindecării de astm.
 În secolul al XII-lea, Republica Grasse este condusă de “consuli prin harul lui Dumnezeu.” Orașul are legături cu Pisa și Genova. Comerțul devine, de asemenea, înfloritor și orașele au schimburi comerciale. Grasse exportă săpun, ulei și piei tăbăcite și importă piei brute și arme.

Orașul Grasse a fost mult timp specializat în obținerea de mănuși din piele și, de fapt, localitatea a trecut de la piele la parfum prin intermediul mănușilor parfumate, care erau la modă. Inițial parfumul era importat, apoi s-a fabricat la Grasse, întrucât cererea era din ce în ce mai mare.


 Începuturile FragonardCu puțin timp înainte de primul război mondial, Eugene Fuchs, un antreprenor sedus de arta parfumurilor, a decis să își deschidă propria parfumerie, bazată pe conceptul de vânzare a parfumurilor în mod direct turiștilor, care descopereau încântătoarea Riviera Franceză.
 Casa de parfumuri Fragonard s-a lansat în anul 1926. Eugene Fuchs, creatorul brandului, a denumit-o după numele unui pictor renumit, născut în Grasse, Jean Honore Fragonard (1732-1806), ca un tribut adus atât orașului Grasse, cât și rafinamentului artistic al secolului al XVIII-lea. Parfumeria Fragonard, aflată în centrul zonei istorice, este una dintre cele mai vechi din Grasse, dar și din lume.

Fragonard astăziAfacerea a fost continuată cu succes de 3 generații, datorită cărora parfumeria a fost extinsă în Grasse, dar și în Eze și Paris. Sub conducerea lui Jean-Francois Costa, parfumeria Fragonard a trecut printr-o expansiune și o modernizare deosebită. Datorită pasiunii acestuia de a colecționa diverse obiecte de artă, pe parcursul anilor 70’ a achiziționat o colecție unică de parfumuri clasice, care au îmbogățit parfumeria Fragonard și au oferit orașului Grasse o nouă dimensiune culturală.

Astăzi, fetele lui Jean-Francois Costa, Agnes și Francoise, conduc împreună parfumeria, dorindu-și ca pe viitor, următoarele generații să ducă mai departe afacerea, adaptând-o permanent cerințelor clienților.

Casa Fragonard a păstrat metodele tradiționale de fabricare a parfumurilor. De fapt, de-a lungul timpului, au rămas aceleași metode de extragere a parfumului: distilare la rece și distilare la cald. Distilarea la rece se bazează pe folosirea grăsimii animale, iar distilarea la cald a apărut o data cu inventarea alambicului în lumea arabă, în secolul al IV-lea.

Formula parfumurilor este neschimbată, fiind un amestec de materii prime variate, la care se adaugă cantități specifice de uleiuri parfumate, ce lasă o amprentă olfactivă mult mai pregnantă.

Parfumurile sunt obținute folosind exclusiv produse naturale: flori (predominând trandafirul, iasomia, ylang-ylang, tuberoze, garoafe), frunze (menta, dafin, cimbru etc.) mușchi de stejar, piele (pentru aromele destinate parfumurilor masculine, ce amintesc de mirosul pielii din tăbăcării, de tutun, santal), condimente (cuișoare, nucșoara, scorțișoară etc), citrice (lămâie, portocală, neroli etc) și alte surse naturale.

Istoria Fragonard este adusă și în România de către
Magazinul se găsește pe strada Academiei nr. 17, sector 1, București, program: Luni – Vineri 11:00-19:00
Sâmbătă: 11:00-14:00.
Pagina Oficiala Facebook aici.

În magazinul Nadjia Parfumerie veți regăsi un număr de 64 de produse Fragonard . Produse damă, produse bărbătești, parfumuri, parfumuri ambientale, mini-seturi și produse pentru copii.

Am parfumul Soleil Fragonard  și sunt pur și simplu fermecată de acesta, dar despre parfum vă voi vorbi altă dată.

Vă pup, cu drag, Sunshine!

Translate »