Beauty by Sunshine,  Health

Cum sa scapi de infectia de la unghia incarnata

Cum-sa-scapi-de-infectia-de-la-unghia-incarnata

Adesea vad si aud problema cu unghiile incarnate de la picioare si cer ajutor specializat.

Intai vreau sa va zic ca am trecut si eu prin asa ceva in adolescenta pana am fost operata prima data si a doua oara am gasit o pedichiurista buna care mi-a curatat locul. 

In primul rand infectia apare atunci cand unghiile nu sunt corect taiate si cand cresc colturile in piele si se formeaza infectia. Desigur ne dam seama cam tarziu de acest lucru si deja curatarea locala nu prea are efect. Ne gandim sa ajungem la medic si primul lucru medicul de familie ne indreapta catre chirurg. Chirurgul isi face treaba scotand in intregime unghia sau partial ca sa faca loc  sa iasa infectia.

Recuperarea dureaza si trebuie sa te duci la pansamente cat mai des. Dureaza ceva vreme pana unghia creste la loc. 

Ca sa nu se ajunga asa departe trebuie sa aveti grija sa nu taiati unghiile la colturi foarte mult si daca ati dat de o pedichiurista noua care nu se pricepe nu o lasati sa va taie unghiile prea tare. 

Sa zicem ca aveti deja infectia instalata, ce e de facut?

Metoda mea este simpla, stupida poate sa zica unii, dar functioneaza.

Aveti nevoie de doar 2 ingrediente si rabdare.

Luati cateva linguri de lapte si seminte de in macinate. Se fierb la foc mic amestecand mereu pana se face o pasta lipicioasa. Aceasta pasta se pune la locul cu pricina peste noapte. 

Dimineata se pun picioarele intr-un lighean cu apa calduta si bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul este dezinfectant si va ajuta sa scoata  puroiul din deget. Pasta de in ajuta sa aduca infectia la suprafata si sa vindece locul cat mai rapid.

Apa din lighean  trebuie sa fie fiarta si racita, adica sa fie calduta. Se repeta procedura cateva zile pana dispare complet infectia. Chiar dupa cateva ore va disparea si durerea atat de mare pe care o provoaca infectia. 

Daca problema este extrem de grava, atunci va recomand sa mergeti la urgente. 

Cu acest tratament natural am ajutat multe persoane si tratamentul mi l-a spus soacra mea.

Cu acest tratament am salvat si un iepuras. Avea un abces ingrozitor. Trebuia sa merg la veterinar sa-i taie abcesul. Eu am tinut aceasta pasta cateva ore si puroiul a iesit absolut tot, imediat. 

Recomand acest tratament si aveti grija cum va taiati unghiile.

Va doresc sanatate! 

Cu drag, Sunshine. 

2 Comments

  • Tudor Alexandra

    Interesant, pacat ca nu stiam aceasta metoda acum 2 ani, intre timp m-am operat de 3 ori la aceeasi unghie. In prezent tot urat arata, dar macar nu mai doare. Din păcate cred ca asa va ramane mereu. Multumim pentru sfaturi!

Translate »