Beauty,  Beauty by Sunshine

My Skin Care Routine by Beauty by Sunshine

My Skin Care Routine by Beauty by Sunshine

De  cativa ani am inceput sa atrag mai multa atentie tenului meu si aleg cu mare grija produsele ce intra in contact cu tenul meu.

Am invatat din experienta ca demachierea dimineata si seara este sfanta, neaparat folosirea unei creme cu protectie solara de minim SPF 30 care sa contina ingrediente bune si folosirea ei zilnica inainte de a iesi din casa cu minim 20-25 minute.

Unele fonduri de ten au SPF de 10, 15 sau 20 insa eu nu ma ghidez dupa ele. Adica am nevoie de o cantitate destul de mare de fond de ten ca sa fiu sigura ca ma protejeaza de razele UV, dar este imposibil de folosit o cantitate atat de mare.

 

Tenul meu este mixt cu pori dilatati pe obraji, puncte negre pe nas si pustule si cosuri pe barbie.

Iata si rutina mea in aceasta perioada:

Dimineata:

Dimineata imi spal tenul cu apa calduta si gel de curatare iar in cazul de fata folosesc  Bioderma (review aici) cu miscari circulare.

Imi usuc tenul cu un servetel uscat prin tamponari usoare, ca mai apoi sa aplic pe o discheta de bumbac produsul meu preferat Coreean COSRX, o lotiune  tonica hidratanta cu BHA si Niacinamide (B3).

Astept cam doua minute sa intre in piele dupa care aplic Serul Serum Vegetale anti-rid si luminozitate si serul Elixir Jeunesse anti-poluare, ambele de la Yves Rocher.

Mai apoi aplic crema hranitoare anti-age de la Qi Cosmetics (review aici) si ultimul pas este aplicarea cremei de protectie solara, iar in aceasta perioada folosesc crema cu antioxidanti de la Kiss my Face (vedeti aici) cu SPF 30.

Aplic fonul de ten si mai apoi stropesc tenul cu apa 100 % naturala de trandafiri (Rosa Damascena) pentru fixarea machiajului.

 

Seara se cam complica un pic rutina mea si mai adaug cateva produse.

Imi demachiez ochii si buzele cu bifazicul de la Nivea, iar tenul mi-l curat cu apa micelara hidratanta Hydra Vegetal de la Yves Rocher, iar apoi imi spal tenul cu gelul de curatare Sensibio de la Bioderma si folosesc pad-ul de la Ebelin din silicon (se gaseste in magazinele dm drogerie markt).

Imi usuc tenul cu servetel uscat si apoi torn pe o discheta apa de trandafiri 100 % naturala pentru hidratare si reimprospatarea tenului, iar daca au ramas urme de machiaj pe ten, le curata.

Aplic serul meu preferat de la Missha, Time Revolution, tot un brand Coreean care este comparat cu serul Estee Lauder Advanced Night Repair. Pur si simplu il ador, insa am descoperit un nou ser (aici) care ii ia locul celui de la Missha si anume, serul de la Qi Cosmetics, cu Acid Hialuronic, Vitamina C, B3 (Niacinamide) si proteine de matase.

Tot seara am inclus un nou ser de la InstaNatural cu Vitamina C, Retinol, Niacinamide si Tea Tree (aici) insa pe acesta il folosesc in serile care nu folosesc pe celalalt de la Qi Cosmetics.

Apoi aplic crema de noapte cu Resveratrol si Q 10 de la Andalou Naturals ce-mi hidrateaza tenul si zona de sub ochi, iar tenul dimineata este catifelat.

 

In zilele in care imi apare vreun cos pe ten aplic gelul ce contine celule stem din fructe de la Andalou Naturals, cumparat tot de pe Iherb. Vedeti in poza de mai jos.

O data pe saptamana imi masez tenul folosind 2 ventuze mici si amestec cateva picaturi de ulei din seminte de maces+serul de la Serumdipity cu retinol. Acest serum este pe sfarsite si abia astept sa-l termin. L-am cumparat de pe Iherb la jumatate de pret dar nu m-a dat pe spate.

Folosesc ventuzele foarte atent cu miscari usoare pentru a intinde pielea fetei si pentru un efect de lifting. Sunt atenta sa nu ramana urme sau vanatai dupa acest tratament.

Sa fiu sincera ventuzele le-am cumparat pentru a scapa de a doua barbie. Dupa astfel de masaj tenul arata mult mai bine si pielea e mai  ferma.

La sfarsitul masajului imi revigorez tenul cu apa termala de la Vichy.

Tot o data pe saptamana imi aplic seara crema de la Alpha Hydrox ce contine 10 % Glycolic AHA pentru exfolierea tenului.

 

De doua ori pe saptamana folosesc masti pentru ten, iar cele din comert de la Garnier mi-au placut enorm.

Cand nu folosesc mastile de la Garnier, imi prepar o masca acasa ce includ Spirulina, Turmeric,  Primrose oil(ulei de luminita noptii), Argila  verde si apa de trandafiri 100 % naturala. Omogenizez masca si o aplic pe ten 15-20 minute dupa care o indepartez cu apa calduta. Ador aceasta masca. Este anti-aging si purificatoare.

 

In recipientul de la Serul Jeunesse, Luminesce am pus un amestec de uleiuri iar in recipientul al doilea crema de la Life Flo cu retinol 1 % .

 

Aceasta este rutina mea de ingrijire al tenului, insa va pot recomanda si alte produse care mi-au placut enorm si le-as recumpara oricand.

Recomandari:

  • Lotiune Micelara-Sensibio H2O Bioderma
  • Lotiune Micelara-Skin Naturals Sensitive Garnier
  • Spuma de Apa Micelara pentru curatarea tenului sensibil La Roche-Posay
  •  Gomaj enzimatic ananas si caise-Qi Cosmetics
  • Ser Anti-Age-Qi Cosmetics
  • Balsam de buze natural-Qi Cosmetics
  • Crema hidratanta pentru ochi cu acid hialuronic –Derma E
  • Crema Hidratanta de zi cu Acid Hialuronic-Derma E
  • Crema  Anti-Age Aminopower Pellamar 
  • Skin Perfecting-Paula Choice
  • Apa termala – Uriage 

 

Voi ce produse de ingrijire folositi si ce-mi recomandati sa folosesc?

Nu uitati sa-mi lasati un comentariu si sa distribuiti articolul in retelele de socializare.

Multumesc!

Va pup, cu drag, Sunshine!

 

 

One Comment

  • Popa Oana-Gabriela

    Eu am tenul gras și implica o cu totul alta rutina de îngrijire,trebuie săi acord mare atenție . Este o regula sa ma curăț în fiecare dimineață și seară, momentan folosesc apa micelara de la Garnier. De obicei cremele le evit pentru ca tenul meu este puțin acneic și nu prea le suporta dar din când în când folosesc crema hidratantă cu extract de gutuie de la Elmiplant, o data sau de doua ori pe săptămână îmi aplic o mască pentru față (îmi place sa experimentezi și încerc cat mai multe dar cele de la Garnier răman și preferatele mele) iar ca produs final mai folosesc apa termală Uriage.

Translate »